DE JACHT
IS GEOPEND

Inspiratie is overal!

DE JACHT IS GEOPEND

Inspiratie is overal!

De jacht op nieuwe ideeën is geopend

De jacht op nieuwe ideeën is geopend

Ben jij zelfstandig professional en kun je wel wat nieuwe ideeën gebruiken?

 • Wil je bijvoorbeeld regelmatig bloggen, maar weet je niet waarover?
 • Ga je je website herschrijven, maar ontbreekt elk spoortje van inspiratie?
 • Wil je een nieuwe richting in met je bedrijf, maar heb je geen idee welke?
 • Zou je graag nieuwe producten en diensten willen lanceren, maar kun je er geen bedenken?

Ga dan mee op ideeënjacht

Ideeën komen niet zomaar uit de lucht vallen. Daar moet je gericht naar op zoek. Bij de Cintekst Ideeënjacht gaan we letterlijk op jacht naar aanwijzingen en sporen die ons naar creatieve nieuwe ideeën kunnen leiden.

Onderzoek van de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder laat namelijk zien dat onze hersenen het veel beter doen als we lekker in de buitenlucht gaan bewegen. Dan komen we eerder op nieuwe ideeën en zijn onze ideeën ook nog eens beter dan de ideeën die we achter ons bureau bedenken.

Kom achter je bureau vandaan

Cintekst IdeeënjachtEn dus gaan we – gewapend met notitieboek, pen en smartphone – naar buiten. We lopen een paar kilometer en letten daarbij op alles wat we onderweg tegenkomen. Want ideeën kunnen zich op de gekste plekken verstoppen:

 • Tussen de takken van een kromgegroeide boom of onder een verkreukeld frisdrankblikje.
 • In de etalage van een winkel of achter een bankje langs het pad.
 • Onder het regenjack van een passerende fietser of tussen de fleurige vleugels van een voorbij fladderende vlinder.
 • In het gevoel van de wind door je haren of de zon op je gezicht.
 • Tijdens gesprekken met andere deelnemers aan de ideeënjacht; onderweg of later onder het genot van een kop koffie of thee.

Kom dus achter je bureau vandaan en ga mee op ideeënjacht! Meld je hieronder aan, dan geef ik je zo snel mogelijk de datum en locatie van de eerstvolgende Cintekst Ideeënjacht door.

Ja, ik wil op Ideeënjacht!

Vul hier je gegevens in

Praktisch

 • Kosten:
  20 euro, vooraf te voldoen.
 • Inbegrepen:
  wandeling, notitieboek + pen, 1 kop koffie of thee na afloop.
 • Plaats:
  Alkmaar
 • Afstand:
  ± 3km, over verharde wegen in rustig tempo.
 • Groepsgrootte:
  minimaal 3, maximaal 7 deelnemers per keer.
 • Tijdsduur:
  ± 3 uur

Veelgestelde vragen

Omdat nieuwe ideeën en inspiratie niet zomaar uit de lucht komen vallen. Daar moet je gericht naar op zoek. De Cintekst Ideeënjacht biedt je de gelegenheid om aan de hand van gerichte vragen en aanwijzingen creatieve verbanden te leggen en zo op nieuwe ideeën te komen.
Eigenlijk heel eenvoudig. We maken een wandeling en gaan associatief denken. Doordat je lekker aan het bewegen bent, kunnen je hersenen veel creatievere verbanden leggen dan wanneer je achter je bureau zit. En kom je dus op nieuwe ideeën die je anders misschien nooit bedacht zou hebben!
Nee. Ik ben tekstschrijver, geen coach. Mijn kracht is dat ik onverwachte verbanden zie tussen op het eerste gezicht ongerelateerde dingen. Zo kom ik op ideeën, en ik ben ervan overtuigd dat jij zo ook op nieuwe ideeën kunt komen.
Maak je geen zorgen, die kans is miniem. Mijn ervaring is dat als je lekker gaat wandelen en het onderwerp waarover je ideeën wilt krijgen in je achterhoofd houdt, de inspiratie die je zoekt zich vanzelf aan zal dienen.

En ook als jij een van de weinigen bent bij wie dat niet gebeurt, heb je tijdens en na de wandeling de gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers. Wie weet wat dat in de toekomst aan nieuwe inspiratie oplevert!

Vooruitbetalen geeft je de zekerheid dat er een plekje voor je is in de groep. Bovendien geeft het ons allebei de vrijheid om ons tijdens de Ideeënjacht volledig te concentreren op het vinden van inspiratie, zonder gedoe over geld.
Geen paniek. Als je onverwacht niet mee kunt, kun je je natuurlijk altijd afmelden. Als je dat niet later dan 48 uur van tevoren doet, krijg je gewoon je geld terug, dat is geen enkel probleem.

Lukt het niet om je 48 uur van tevoren af te melden, of wil je een ander keertje wel mee? Dan reserveer ik graag een plekje voor je op de volgende Ideeënjacht!

In principe wel. Van een beetje regen is voor zover ik weet nog nooit iemand gesmolten, en een stevige wind kan je hoofd zomaar lekker leegblazen om ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

Bij extreme weersomstandigheden is het natuurlijk een ander verhaal. Dan laat ik je uiterlijk de dag voor de Ideeënjacht weten of het doorgaat, en prikken we zonodig een nieuwe datum.

Als jouw vraag hier niet bij staat en je wilt toch antwoord voordat je je aanmeldt, kun je natuurlijk altijd even contact met me opnemen!