Blog jij eigenlijk wel vaak genoeg?

Cindy KamstraBlog2 Comments

vaak bloggen? Nergens voor nodig!
Stel Google voor de lol eens de volgende zoekvraag: hoe vaak bloggen? Toen ik het zelf onlangs deed, kreeg ik 478.000 resultaten. Je kunt dus wel zeggen dat het een vraag is waar ontzettend veel mensen mee zitten, en waar ontzettend veel experts antwoord op proberen te geven. Toch zijn ze er nog steeds niet uit, die experts. Het beste antwoord dat ik tot nu toe heb gelezen, is: zo vaak mogelijk.

Zo vaak mogelijk. Tja. Dat zegt eigenlijk nog steeds niks. Want is dat nou dagelijks? Wekelijks? Twee keer per maand? Of kun je ook met één blog per maand toe?

Hoe vaak is vaak bloggen?

Zelf heb ik besloten ‘zo vaak mogelijk’ heel letterlijk op te vatten: ik blog zo vaak als voor mij mogelijk is. Ik heb namelijk ook nog andere dingen aan mijn hoofd dan bloggen. En dan kan het dus zomaar gebeuren dat je maanden niets nieuws op mijn blogpagina ziet verschijnen.

Ik heb me daar jarenlang met tussenpozen erg druk om gemaakt. Een tekstschrijver die zo weinig blogt, kan dat eigenlijk wel? Mijn blog is toch juist dé plek waar ik mijn kunsten kan vertonen en mijn klanten volledig van hun sokken kan blazen met mijn schrijftalent? Zakt mijn site in Google niet weg in een moeras van niet-actieve websites als ik een tijdje niet blog? Kunnen mijn klanten me wel vinden in het zwarte gat van het niet-bloggen?

Het antwoord op die laatste vraag is: ja dus.

De afgelopen maand hebben twee nieuwe klanten schijnbaar vanuit het niets mijn website weten te vinden. Ik ben sindsdien druk bezig geweest met het schrijven van een compleet nieuwe website voor de ene, en het herschrijven van de bestaande webteksten van de tweede. Beide klanten complimenteerden me al tijdens de kennismakingsfase met mijn schrijfstijl, en gaven aan dat ze juist daarom voor mij gekozen hadden.

Dat alles terwijl mijn laatste blogpost eind juli van dit jaar verscheen. Eind. Juli. Dat is bijna vijf maanden geleden!

Blog beter, niet vaker!

Daardoor ben ik gaan beseffen dat vaak bloggen helemaal niet zo belangrijk is. Ik heb in de afgelopen jaren namelijk ook al een aardig aantal goede blogposts geschreven en gepubliceerd. En die doen precies wat ze moeten doen: mijn klanten een inkijkje geven in wie ik ben en wat ik kan.

Als er op jouw blogpagina ook zulke blogposts staan, maakt het je klanten niet uit of je nu eens per dag of eens per kwartaal een blogpost publiceert. Dus als je geen tijd hebt om dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks te bloggen, doe het dan gewoon zo vaak als voor jou mogelijk is.


Over mij

Cindy Kamstra

Freelance tekstschrijver in Alkmaar. Net als mijn kat Pippi mag ik graag spelen, alleen speel ik met taal in plaats van nepmuizen. Ik ben altijd mezelf, en help ondernemers om klanten aan te trekken met hun eigen verhaal - zonder opgeklopte taal.

Share

2 Comments on “Blog jij eigenlijk wel vaak genoeg?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.