Hoe de herfst je zakelijke teksten spannend maakt

Cindy KamstraBlogLeave a Comment

Hoe de herfst je zakelijke teksten spannend maakt

Heb je uren zitten zwoegen op een tekst voor de bedrijfswebsite of brochure, maar wil het maar niet lukken om er een boeiend verhaal van te maken? Laat je dan eens inspireren door de herfst. Die is namelijk nooit saai. Hoe komt dat? En hoe kun je dat gebruiken in je zakelijke teksten?

Webteksten, een overbodige luxe?

Cindy KamstraBlogLeave a Comment

Webteksten, een overbodige luxe?

Veel mensen zien de tekst op een website als onbelangrijke bijzaak. Of zelfs als totaal overbodige luxe. Op hun website moeten vooral veel foto’s te zien zijn, het liefst zo groot mogelijk. Als tekstschrijver denk ik daar natuurlijk anders over. Weinig verrassend? Klopt. Wat je misschien wel verrast: er zijn drie hele praktische redenen waarom elke ondernemer over teksten zou moeten denken zoals ik.

Blog jij eigenlijk wel vaak genoeg?

Cindy KamstraBlog2 Comments

vaak bloggen? Nergens voor nodig!

Stel Google voor de lol eens de volgende zoekvraag: hoe vaak bloggen? Toen ik het zelf onlangs deed, kreeg ik 478.000 resultaten. Vandaag krijg jij het enige juiste antwoord op deze ontzettend veel gestelde vraag!

Inspiratie voor je blog nodig? Beantwoord deze 2 vragen!

Cindy KamstraTeksttipsLeave a Comment

Inspiratie voor je blog

Je wilt beginnen met bloggen, maar zit in plaats daarvan naar een leeg scherm te staren. De inspiratie is ver te zoeken. Waar moet je in godsnaam over bloggen? Het is een vraag die veel zakelijk bloggers zichzelf stellen. En om hem te kunnen beantwoorden, moet je eerst twee andere belangrijke vragen beantwoorden. Welke vragen dat zijn en hoe je het antwoord kunt vinden, lees je in deze blogpost.

VIDEO – Eenvoudig een blogpagina maken in WordPress

Cindy KamstraTeksttipsLeave a Comment

blogpagina

Als je als coach online beter zichtbaar en vindbaar wilt worden voor potentiële cliënten, kun je niet zonder een blog. Geen idee hoe je dat nou aanpakt, bloggen? De komende weken geef ik je praktische tips waarmee je snel aan de slag kunt. Vandaag leg ik je in 3 minuten uit hoe je een blogpagina kunt toevoegen aan je WordPress website.

Waarom elke coach een blog nodig heeft

Cindy KamstraBlogLeave a Comment

Waarom elke coach een blog nodig heeft

Ben je coach en heb je nog geen blog op je website staan? Dan ben je lang niet de enige. Ik deed een kort onderzoekje via Google en ontdekte dat meer dan 50 procent van de coaches geen blogpagina op de website heeft. Van de coaches die er wel een hebben, houdt maar 15 procent die pagina ook echt regelmatig bij. Hartstikke jammer, want een blog kan je zo veel opleveren! Benieuwd wat bloggen jou als coach kan brengen? Dat lees je in deze blogpost.

Vernieuwd recept: zo schrijf je een lekkere tekst voor je blog of website

Cindy KamstraTeksttipsLeave a Comment

Recept pakkende tekst

Is je zakelijke blog een beetje ingekakt? Voelen de teksten op je website muf en stoffig aan? Probeer dan eens een ander recept voor schrijven dan je tot nu toe gewend was. Met wat experimenteren en uitproberen kan je oude boodschap namelijk zomaar een hele nieuwe smaak krijgen. Aan deze blogpost heb ik bijvoorbeeld prei toegevoegd. Benieuwd naar het resultaat? Proef gerust!

Inspirerend! Trevor Noah over de kracht van taal

Cindy KamstraLeesvoer2 Comments

Trevor Noah over de kracht van taal

Wil je boeken lezen over ondernemen of over schrijven? Dan hoef je maar naar een webshop met ondernemersboeken te gaan. Daar vind je stapels boeken over alle aspecten van ondernemen, dus ook over schrijven en zakelijk bloggen. Maar de beste tips en lessen kom je soms zomaar ineens tegen in een boek waarvan je dat helemaal niet verwacht. Dat overkwam mij met Kleurenblind van Trevor Noah, dat in de verste verten niet over schrijven of ondernemen gaat. Benieuwd wat een Zuid-Afrikaanse stand-up comedian jou te leren zou kunnen hebben? In dit artikel licht ik een tipje van de sluier op.